Sebzeli Tavuk Tandır

Sebzeli Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı but ( tavuğun istediğiniz kısmı de olur)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 100 gram brokoli
- 100 gram karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
Baharatları birer çay kaşığı;
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Kekik
- Pul biber ve damak zevkine nazaran tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Sebzeli Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın tepsisinin içine uzunlamasına pişirme kağıdı serilir.
- Soğan ve sarımsak enlemesine kesilip fırın tepsisinin en altına dizilir.
- Tüm sebzeler orta incelikte kesilir ve tepsiye dizilir.
- Tavuk butlarının üzerine enlemesine çizikler atılır. Tepsinin en üstüne konulur.
- Tüm baharatlar, su ve sıvı yağ karıştırılır.
- En üste dökülür ve fırın kağıdının tepsi dışında kalan kısmı ile yemeğin üzeri güzelce kapatılır.
- Hava almayacak halde kapatılır ve en üste de alüminyum folyo sarılır. Burada değerli olan yemekle folyonun temas etmemesi gerekir.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 45 dakika, üzerindeki folyo ve pişirme kağıdı açılıp 15 dakika daha pişirilir.Toplamda bir saat sürüyor.
- Ancak fırınınızın ısı ayarı farklı ya da fanliysa mühlet kısalabilir.
- Üzeri kızarana kadar pişen tavuk birinci sıcaklığı çıkınca servis edilir.Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








