Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı

Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk sarma
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 3 adet büyük uzunluk domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber silme
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz silme
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Tavuk sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemiksiz evvelce doğranmış tavuk sarma öncelikle yıkanır.
- Ardından sosu için olan tüm gereçlerle birlikte harmanlanıp tepsinin ortasına yayarak bırakılır.
- Patates soğan sarımsak soyulur öteki tüm sebzelerle birlikte yıkanır ve kuşbaşı halinde patates doğranır soğan domates dilimlenir sarımsak doğranır.
- Ben difrizde evvelce doğranmış yaz biberim vardı onu kullandım!
- Diğer tüm gereçlerle birlikte harmanlanıp etin etrafına düzülür 180 derece fırında yarım saat pişirilip akabinde etler çevrilerek yarım saat daha pişirilir.
- Etler kızarınca fırından alınıp servis edilir, yemeye hazır deneyeceklere.
Afiyet olsun😊
Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





