Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tane kalçalı tavuk but
  • 1 tane havuç
  • Tuz
  • Kara biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şehriye
  • 1 litre su
  • Yarım limon
  • Maydanoz

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zerzevatları alıyoruz. İçine tavuk budunuda koyuyoruz.
  2. İçine tuz, kara biber, zerdeçal ekliyoruz.
  3. Üzerine 1 litre su ekliyoruz ve yumuşayana kadar düdüklüde pişiriyoruz.
  4. Yumuşadıktan sonra tavuk budunu çorbanın içinden çıkarıyoruz.
  5. Sebzeleri blenderdan geçiriyoruz. Sonrasında etleri didiyoruz.
  6. Çorbayı ocağa alıyoruz. İçine şehriye ve dittiğimiz tavukları da ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra. İçine yarım limon sıkıyoruz, maydanoz doğruyoruz biraz daha kaynadıktan sonra.
  8. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumkuat Reçeli
Fırında Levrek
Gaygana
Fırında Baget Kanat Tavuk
Mantarlı Omlet
Kayseri Mantısı
Hdabla | © 2025 |