Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1/4 (çeyrek) etli yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 500 ml kaynar su
- 1/2 (yarım) tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) tavuk bulyon isteğe bağlı
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım limon
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesi soğanı biberi küp küp kıyalım sarımsağı ince ince kıyalım.
- Uygun tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine sırası ile soğanı, sarımsağı, biberi, havucu patatesi, kavuralım.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Tavuk göğsünü ek edelim, üzerine kaynar suyu ek edelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişmiş olan tavuğu çorbanın içinden alalım ve didelim.
- Ayrı bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine unu ek edelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bütün zerzevatları blenderden geçirdikten sonra didilmiş tavuğu çorbaya tekrar ilave edelim.
- Kavrulmuş olan unun üzerine çorba suyundan iki kepçe kadar alalım ve sosu kaşık yardımı ile karıştıralım ve çorbaya ek edelim (bu kademede gerekirse kaynar şu ek edelim)
- Servis anında tuzunu, baharatı ve limonu damak tadınıza nazaran ek edebilirsiniz.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





