Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 7-8 su bardağı su
- Bir tutam maydanoz
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates,havuç,domates,soğan ve sarımsağı soyup büyük modüllere kesip tencereye alıyoruz.
- Üzerine tuzu,baharatları, 3 kesime bölünmüş tavuk göğsünü, sıvı yağı ve en son suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kısık ateşte tavuk pişen kadar ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Tavuk kesimlerini çıkartıp didikliyoruz. Kenarda bekletiyoruz.
- Sebzeleri blenderdan pürüzsüz olana kadar çekiyoruz.
- Üerine didiklenmiş tavuğu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
- Çorbamız koyu kıvamlı ise su ek ediyoruz.
- En son ince kıyılmış maydanoz ve limonsuyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤗.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



