Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 7-8 su bardağı su
  • Bir tutam maydanoz

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates,havuç,domates,soğan ve sarımsağı soyup büyük modüllere kesip tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine tuzu,baharatları, 3 kesime bölünmüş tavuk göğsünü, sıvı yağı ve en son suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kısık ateşte tavuk pişen kadar ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Tavuk kesimlerini çıkartıp didikliyoruz. Kenarda bekletiyoruz.
  5. Sebzeleri blenderdan pürüzsüz olana kadar çekiyoruz.
  6. Üerine didiklenmiş tavuğu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  7. Çorbamız koyu kıvamlı ise su ek ediyoruz.
  8. En son ince kıyılmış maydanoz ve limonsuyu ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Kurabiye
Fırında Soslu Kabak
Pofidik Poğaça
İmam Bayıldı Mastercheff Tarifi
Gaziantep Usulü Lor Böreği
2. Gün İftar Menüsü
Hdabla | © 2025 |