Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsünün yarısı
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 2- 3 diş sarımsak
- Defne yaprağı
- Çay kaşığının yarısı kadar zerdeçal
- Tuz
- Limon
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tencereye tavuk göğsünü koyuyoruz. Ben içerisine 2-3 yaprak defne yaprağı ve çekilmemiş tüm karabiber atıyorum, lezzetli bir tavuk suyu elde etmek için. Son olarak bir adet orta uzunluk soğanı atıyoruz ve yaklaşık 50 dakika haşlanmaya bırakıyoruz.
- Haşlandıktan sonra tavuğu içerisinden alıp didikliyoruz.
- Çorbaya ne kadar tavuk katmak isterseniz o kadarını ayırın, ben geri kalan didiklenmiş tavuğu pilav üstüne koyuyorum.
- Geriye kalan tavuk suyunu pak olması için süzüyoruz.
- Tencereye doğranmış havuç, domates, soğan, patates ve sarımsakları ek ediyoruz.
- İçerisine çay bardağının üçte biri kadar zeytinyağı ekliyoruz.
- Süzdüğümüz tavuk suyundan 4 bardak tavuk suyu ekliyoruz, 2 bardakta sıcak su ekliyoruz. (böylece çorbamız daha akışkan bir kıvam alıyor)
- Damak tadınıza nazaran tuz ölçüsünü da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 25 dakika haşlanmaya bırakıyoruz.
- Sebzeler haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz, pürüzsüz bir kıvam aldığı vakit içerisine didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz ve ocağın altını kısıp biraz da tavukla birlikte pişmeye bırakıyoruz. (yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kadar)
- Son olarak içerisine büyük uzunluk limonun yarısını sıkıp ekliyoruz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







