Sebzeli Tavuk
Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 1,5 adet kuru soğan
- 5 adet çekirdeksiz zeytin
- 5 adet çeri domates
- 1 adet havuç (dilimi)
- 3 adet defne yaprağı
- Maydanoz
Sos:
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- 2 diş sarımsak
Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 adet tavuk göğüsü (her birini 3’ e bölünmüş) fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Sebzeleri dilimleyip zeytinin çekirdeğini çıkarıp tavukların üstüne dağıtın.
- Sosu hazırlayıp tavuklarımızın üstüne dökelim biraz karıştırıp harç edelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° 30-35 dk pişirelim.
- Pilavla servis edin afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










