Sebzeli Tavada Kaygana
Sebzeli Tavada Kaygana Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 ade büyük kırmızı kuru soğan
- 1 adet büyük patates
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet kapya biberi (arzu edilirse)
- 1 adet küçük kabak
- 1 adet pırasa
- 2 kısım yeşil soğan (arzu edilirse)
- Çeyrek kereviz
Hamuru:
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı kasar peyniri
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay bardağı un
- 1.5 çay bardağı mısır
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Sebzeli Tavada Kaygana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavada yağ ısıtılır. Soğan eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından patates, havuç, zencefil, pırasa, kabak ve kereviz, ikişer dakika ortayla tavaya eklenir.
- Tuz ve karabiber serpilir, 5–6 dakika orta ateşte sotelenir.
- Ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.
- Bir kasede yumurtalar, süt, yoğurt, yağ ve peynir çırpılır, ardından unda eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır.
- Ilıyan sebzeler hamura eklenir.
- Yapışmaz tava yağlanır. Karışım dökülür ve kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte 20 dakika altı pişene kadar beklenir.
- Altı kızarınca düz bir tabak yahut kapak yardımıyla çevirilip başka yüzüde pişirilir yaklaşık 10 dakika pişirilir.
- Dilimlenerek sıcak yahut ılık servis yapılır.Afiyet olsun.
Sebzeli Tavada Kaygana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















