Sebzeli Tavada Kaygana

Sebzeli Tavada Kaygana Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 ade büyük kırmızı kuru soğan
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet kapya biberi (arzu edilirse)
  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet pırasa
  • 2 kısım yeşil soğan (arzu edilirse)
  • Çeyrek kereviz

Hamuru:

  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kasar peyniri
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı un
  • 1.5 çay bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Sebzeli Tavada Kaygana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavada yağ ısıtılır. Soğan eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Ardından patates, havuç, zencefil, pırasa, kabak ve kereviz, ikişer dakika ortayla tavaya eklenir.
  3. Tuz ve karabiber serpilir, 5–6 dakika orta ateşte sotelenir.
  4. Ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.
  5. Bir kasede yumurtalar, süt, yoğurt, yağ ve peynir çırpılır, ardından unda eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır.
  6. Ilıyan sebzeler hamura eklenir.
  7. Yapışmaz tava yağlanır. Karışım dökülür ve kapağı kapatılır.
  8. Kısık ateşte 20 dakika altı pişene kadar beklenir.
  9. Altı kızarınca düz bir tabak yahut kapak yardımıyla çevirilip başka yüzüde pişirilir yaklaşık 10 dakika pişirilir.
  10. Dilimlenerek sıcak yahut ılık servis yapılır.Afiyet olsun.

Sebzeli Tavada Kaygana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Çöp Şiş
Fındık Ezmeli Kurabiye
Kahveli Karamelli Cheesecake
Geyik Kurabiye
Ezogelin Çorbası
Pratik Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |