Sebzeli Şehriye Pilavı

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 7-8 adet mantar
  • 2 su bardağı arpa şehriye (300 gr)
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 küçük kase kadar bezelye

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede sıvı yağ ısındıktan sonra doğranan soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurun.
  2. Mantarıda ek ederek kavurmaya devam edin.
  3. Arpa şehriyeleri, baharatları ve tereyağını da tavaya koyup 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Şehriyelerin üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve bezelyeleri üzerine serpiştirin.
  5. Tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmeye bırakın.
  6. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve kapağın altına havlu kağıt yerleştirerek 5 dk demlenmeye bırakın. Afiyet olsun☺️.

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)
Tavuk Göğsü Köfte
Mercimekli Ekmek
Kremalı Tavuk Ve Makarna
Pizza Poğaça
Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet