Sebzeli Şehriye Pilavı

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 7-8 adet mantar
- 2 su bardağı arpa şehriye (300 gr)
- 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 küçük kase kadar bezelye
Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerede sıvı yağ ısındıktan sonra doğranan soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurun.
- Mantarıda ek ederek kavurmaya devam edin.
- Arpa şehriyeleri, baharatları ve tereyağını da tavaya koyup 1-2 dakika daha kavurun.
- Şehriyelerin üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve bezelyeleri üzerine serpiştirin.
- Tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmeye bırakın.
- Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve kapağın altına havlu kağıt yerleştirerek 5 dk demlenmeye bırakın. Afiyet olsun☺️.
Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













