Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)

Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler
- 16-20 modül baklavalık yufka
- 3 adet kabak
- 4 adet havuç
- 3 kol taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4-5 kesim doğranmış kaşar peyniri
Sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk iç harcını hazırlıyoruz.
- Kabak ve havuçları rendeleyip hafif hal de soteliyoruz. Ben farklı başka yaptım.
- Üzerine baharatlar,taze soğan ve kaşar peyniri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Sosu için tereyağı eritip zeytinyağ ile karıştırıyoruz.
- 2 kat baklavalık yufkayı tezgaha alıyoruz üzerinin her yerini yağlayıp tekrar 2 kat baklavalık yufka koyuyoruz üzerine.
- Tekrar yağlayıp uzunlamasına seçkin halde kesiyoruz.
- İçine harcı koyup muska biçimin de katlıyoruz.
- Tüm yufkalar bitinceye kadar birebir süreci yapıyoruz.
- Kalan sosun içine yumurta sarısını kırıp böreklerin üzerine sürüp susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋.
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










