Sebzeli Poğaça
Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 1 avuç dere otu
- 1 avuç kaşar peyniri
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağımızı, yoğurdu, yumurta akını, kabartma tozunu ,tuzu ve zerdeçalımızı kabımıza alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra küp küp doğradığımız kapya biberi ,rendelediğimiz kaşar peynirimizi ve havucumuzu dere otunu ekleyip tekrar karıştıralım ve denetimli bir formda unumuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp pişirelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











