Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane rendelenmiş havuç
  • 1 avuç dere otu
  • 1 avuç kaşar peyniri
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağımızı, yoğurdu, yumurta akını, kabartma tozunu ,tuzu ve zerdeçalımızı kabımıza alıp güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra küp küp doğradığımız kapya biberi ,rendelediğimiz kaşar peynirimizi ve havucumuzu dere otunu ekleyip tekrar karıştıralım ve denetimli bir formda unumuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp pişirelim.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Nefis Sütlaç
Donut
Çikolatalı Trüfler
Cevizli Burgu Çörek
Çiçek Sepeti Keki
Yoğurtlu Makarna Çorbası
Hdabla | © 2025 |