Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
- 5-6 adet kuru domates (küçük doğranmış)
- 8-10 adet doğranmış zeytin( ben siyah zeytin kullandım dilerseniz yeşil zeytin ile de yapabilirsiniz)
- 1 adet küçük doğranmış kapya biber
- 1 avuç kadar ince kıyılmış dereotu
İç harcı için;
- Beyaz peynir yahut lor peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yoğurt ve yumurta akını bir kapta karıştırın. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Doğranmış zerzevatları (kuru domates, zeytin, biber, dereotu) hamura ekleyin, tekrar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın. Ortasını açıp peynir koyun ve biçim vererek kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





