Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
  • 5-6 adet kuru domates (küçük doğranmış)
  • 8-10 adet doğranmış zeytin( ben siyah zeytin kullandım dilerseniz yeşil zeytin ile de yapabilirsiniz)
  • 1 adet küçük doğranmış kapya biber
  • 1 avuç kadar ince kıyılmış dereotu

İç harcı için;

  • Beyaz peynir yahut lor peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yoğurt ve yumurta akını bir kapta karıştırın. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Doğranmış zerzevatları (kuru domates, zeytin, biber, dereotu) hamura ekleyin, tekrar yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın. Ortasını açıp peynir koyun ve biçim vererek kapatın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanları Yumurta
Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası)
Krem Latte Muhallebi
Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği
Patates Salatası
Nefis Patates Kavurması
Hdabla | © 2025 |