Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt( klasik uzunluk çay bardağı ölçüsü)
  • 1 tane küçük kapya biber
  • 1 tane küçük uzunluk rendelenmiş havuç (suyu sıkılmış)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tane yumurta ( akı hamura,sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yaklaşık 3 su bardağı un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç öbür gereçleri ekleyip karıştıralım .
  2. Üzerine yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan kesimler koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 18o derece fırında yaklaşık 30 dakika denetimli pişirelim.Afiyet olsun.

Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye Tatlı
Yalancı Profiterol
Anne Kurabiyesi
5 Dakika Pastası
Çikolata Soslu Cheesecake
Lazanya Çorbası
Hdabla | © 2025 |