Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet uygunca kıyılmış çarliston biber
- 1 adet düzgünce kıyılmış kapya biber
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kapa sıvı yağ yoğurt kabartma tozu tuz ve yumurta beyazını koyup yeterlice karıştırın ve denetimli olarak unu ekleyin evvel 2 su bardağı un ekleyip yoğurun.
- Ardından lor peyniri ve zerzevatları ekleyin ve yoğurmaya devam edin ve kalan unu da ele yapışmayan kıvama gelinceye kadar ekleyip yoğurun.
- Yoğurma süreci bitince ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


