Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet uygunca kıyılmış çarliston biber
  • 1 adet düzgünce kıyılmış kapya biber
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri

Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kapa sıvı yağ yoğurt kabartma tozu tuz ve yumurta beyazını koyup yeterlice karıştırın ve denetimli olarak unu ekleyin evvel 2 su bardağı un ekleyip yoğurun.
  2. Ardından lor peyniri ve zerzevatları ekleyin ve yoğurmaya devam edin ve kalan unu da ele yapışmayan kıvama gelinceye kadar ekleyip yoğurun.
  3. Yoğurma süreci bitince ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Malaga Pasta
En İyi Mantı Tarifi
Zayıflatan Soğuk Kahve
Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)
Fırında Sufle
Glütensiz Elmalı Galet
Hdabla | © 2025 |