Sebzeli Pirinç Pilavı
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- Yarım kapya biber
- Yarım kase haşlanmış nohut
- Yarım kase haşlanmış bezelye
- Zerdeçal
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Mısır (isteğe bağlı)
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Minik doğradığımız kapya biberleri tereyağı ve sıvı yağda kızartıyoruz.
- Şehriyeleri de atıp onların da kızarmasını bekliyoruz.
- Daha sonra pirinçimizi atıp hepsini birlikte kavuruyoruz.
- Pirinçler kavrulduktan sonra içine daha evvel haşladığımız bezelye, nohut ve mısırı ek ediyoruz.
- İki su bardağı sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın tuz ve zerdeçal ek ediyoruz. Afiyet olsun.
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






