Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • Yarım kapya biber
  • Yarım kase haşlanmış nohut
  • Yarım kase haşlanmış bezelye
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Mısır (isteğe bağlı)

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Minik doğradığımız kapya biberleri tereyağı ve sıvı yağda kızartıyoruz.
  2. Şehriyeleri de atıp onların da kızarmasını bekliyoruz.
  3. Daha sonra pirinçimizi atıp hepsini birlikte kavuruyoruz.
  4. Pirinçler kavrulduktan sonra içine daha evvel haşladığımız bezelye, nohut ve mısırı ek ediyoruz.
  5. İki su bardağı sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pişmeye yakın tuz ve zerdeçal ek ediyoruz. Afiyet olsun.

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte En Kolay Hali
Sebzeli Köfte Yemegi
Yulaflı Kabak Keki
Yumurtalı Patates Piyazı
Çikolatalı Cupkek (Dondurucu İçin)
Crumble Kek
Hdabla | © 2025 |