Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı tuz
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gereken zerzevatları küp küp doğrayalım.
- Uygun bir tavaya tencereye sıvı yağ ile doğranmış zerzevatları ekleyip kavuralım.
- Ardından bezelye ve mısırı ekleyip karıştıralım.
- Kapalı halde orta ateşte 2-3 dakika pişirelim.
- Sonrasında tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Yıkadığımız pirinçler de ekleyip tekrar karıştıralım.
- Son olarak suyunu ve tuz ek edip kaynamaya basladıktan sonra kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












