Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Gereken zerzevatları küp küp doğrayalım.
  2. Uygun bir tavaya tencereye sıvı yağ ile doğranmış zerzevatları ekleyip kavuralım.
  3. Ardından bezelye ve mısırı ekleyip karıştıralım.
  4. Kapalı halde orta ateşte 2-3 dakika pişirelim.
  5. Sonrasında tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  6. Yıkadığımız pirinçler de ekleyip tekrar karıştıralım.
  7. Son olarak suyunu ve tuz ek edip kaynamaya basladıktan sonra kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
  8. Suyunu çekene kadar pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Simit
Gün Menüsü
Efsane Baklava
Çikolatalı Truflar
Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!
Ziron
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet