Sebzeli Pirinç Çorbası

Sebzeli Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım pırasa 1 su bardağı
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane zerzevat bulyonu
- 1 çay kaşığı vegeta baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz ( damak tadınıza nazaran ayalarınız )
- 6 su bardağı tavuk suyu (azaltılıp çoğaltılabilir )
Sebzeli Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasayı ve havuçları küçük küçük katıyız.
- Pişirme kabınızın içine tereyağını koyunuz, eridikten sonra havucu ve pırasayı ekleyip bir iki tıp çevirip soteleyiniz.
- Üzerine pirinçi ek edip suyunu ekleyiniz.
- Tuzu ,vegeta baharatını da ekleyip kaynamaya bırakınız kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriniz,çorbanız servise hazırdır.
Sebzeli Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





