Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı

Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase küçük doğramış et
- 2 kase doğranmış mantar
- 1 adet dogranmış havuç
- 1 adet soğan
- 1 âdet doğranmış kapya biber
- 3 adet doğranmış sivri biber
- 1 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı kaynar su
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarları soyup doğrayalım sonra soğan, havuç, biberler doğrayalım sonra tencere sıvı yağ alıp havuçları rengi çıkana kadar soteleyelim.
- Peşinden eti akabinde soğan kavuralım toz şeker koyup düzgünce soteleyelim (toz şeker lezzet artırıyor et ve tavuk yemeklerin de) sonra biberler ek edilir.
- Mantarlar pişirilir, yıkanmış bulgur ek edilir ve güzelce harmanlayıp iki bardak kaynar su, tuz, baharat ve tereyağ ek edilir ve kısık ateşte kapağı hiç açılmadan pişirilir. Afiyet olsun🤲 fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum çok yararlı besleyici deneyin kesinlikle.
Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











