Sebzeli Mantar Çorbası

Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 150 gram kültür mantarı
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı tavuk ya da et suyu
- 3 su bardağı su
- 1 paket krema
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 3-4 kol dereotu
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ, tereyağı alınır.
- Küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulmaya başlanır.
- Havuç rendesi ve rendelenmiş sarımsak da eklenir kavrulur.
- Minik minik doğranmış mantarlar koyulup suyunu çekene kadar kavrulur.
- Un da eklenip kavrulur.
- Et suyu, su eklenip 15 dakika pişirilir.
- Süt, krema, tuz ve karabiber de eklenip çorba kaynadıktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

