Sebzeli Mantar Çorbası

Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gram kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 3-4 kol dereotu

Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ, tereyağı alınır.
  2. Küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulmaya başlanır.
  3. Havuç rendesi ve rendelenmiş sarımsak da eklenir kavrulur.
  4. Minik minik doğranmış mantarlar koyulup suyunu çekene kadar kavrulur.
  5. Un da eklenip kavrulur.
  6. Et suyu, su eklenip 15 dakika pişirilir.
  7. Süt, krema, tuz ve karabiber de eklenip çorba kaynadıktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.

Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nutellalı Turta
Tavada Karides
Kıymalı Patates Yemeği
Hazır Krema İle Trileçe Tarifi
Enfes Çiçek Kurabiye
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |