Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı makarna
- 2.5 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber (tercihen)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağ uygun bir tavaya alınır.
- Isındıktan sonra fotoğrafta görüldüğü biçim doğranmış havuç ve patates eklenir.
- 3 dk karıştırılarak makarna eklenir. 3 dk daha karıştırılır.
- Tuz eklenir.
- Salçalar ve pul biber ek edilerek karıştırılır.
- En son suyu verilerek ağzı kapalı bir biçimde suyu çekilene kadar pişirilir.
- Kapak hafif açılarak dinlenmeye bırakılır.
- 5 dk sonra servis edililebilir.
Kulanılan bardak 200 ml klasik su bardağı.
Çay bardağı da tıpkı halde klasik çay bardağıdır.
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











