Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)

Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı makarna
  • 2.5 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (tercihen)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağ uygun bir tavaya alınır.
  2. Isındıktan sonra fotoğrafta görüldüğü biçim doğranmış havuç ve patates eklenir.
  3. 3 dk karıştırılarak makarna eklenir. 3 dk daha karıştırılır.
  4. Tuz eklenir.
  5. Salçalar ve pul biber ek edilerek karıştırılır.
  6. En son suyu verilerek ağzı kapalı bir biçimde suyu çekilene kadar pişirilir.
  7. Kapak hafif açılarak dinlenmeye bırakılır.
  8. 5 dk sonra servis edililebilir.

Kulanılan bardak 200 ml klasik su bardağı.

Çay bardağı da tıpkı halde klasik çay bardağıdır.

Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salça Soslu Makarna
Marmelatlı Kurabiye
Supangle Tam Tutan Enfes Bir Lezzet
Su İle Krep Hamuru
Tavuklu Belen Tava
Patatesli Halkalar (Videolu)
Hdabla | © 2025 |