Sebzeli Makarna

Sebzeli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Sosu için;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet büyük domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı makarnanın suyu

Sebzeli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kaynayan suya yarım tatlı kaşığı tuz ve makarnaları ekleyip 9 -10 dakika pişirelim.
  2. Yarım çay bardağı makarna suyunu ayırıp bir bardak soğuk su ekleyip makarnayı süzelim.
  3. Daha sonra sosu için uygun bir tavaya yağı akabinde soğan ve biberi ekleyip biraz kavuralım.
  4. Daha sonra domatesi 1- 2 dakika kavuralım, akabinde salça ve baharatları makarnanın suyunu ekleyip 3 -4 dakika pişirelim .
  5. En son maydanozu ekleyip ocağın altını kapatalım, makarna ile birleştirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Sebzeli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Roka Cacık
Yeşil Mercimek Yemeği
Sadrazam Lokumu (Pratik)
Yeni Baharlı, Zeytinyağlı Anneannemin Pirinçli Biber Dolması
Atom
Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |