Sebzeli Kuzu Haşlama

Sebzeli Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu haşlamalık et
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Acı pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 -2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 -2 kaşık un (etleri bulamak için)

Sebzeli Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağı tencereye alıyoruz ,1 tane küp küp doğranmış soğanı ek ediyoruz.
  2. 1 havuç rendeliyoruz 2 diş sarımsak ile soğana ek ediyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşmeye başladığında una buladığımız etleri tencereye alıyoruz ,her iki tarafını çevirerek pişiriyoruz.
  4. 3 -4 bardak su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Patates ,kalan havuç, kapya biberi doğruyoruz ek ediyoruz.
  6. Baharatlar ve tuzunu da ekleyip sebzeler pişene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Sebzeli Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlamadan Pizza Yapımı
Vişneli Brownie
1 Kaşık Kıyma Çorbası
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
Hamburger (Whopper)
Bol Sebzeli Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |