Sebzeli Kuzu Haşlama
Sebzeli Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu haşlamalık et
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Acı pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1 -2 defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 -2 kaşık un (etleri bulamak için)
Sebzeli Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağı tencereye alıyoruz ,1 tane küp küp doğranmış soğanı ek ediyoruz.
- 1 havuç rendeliyoruz 2 diş sarımsak ile soğana ek ediyoruz.
- Soğanlar pembeleşmeye başladığında una buladığımız etleri tencereye alıyoruz ,her iki tarafını çevirerek pişiriyoruz.
- 3 -4 bardak su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Patates ,kalan havuç, kapya biberi doğruyoruz ek ediyoruz.
- Baharatlar ve tuzunu da ekleyip sebzeler pişene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Sebzeli Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







