Sebzeli Krep
Sebzeli Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-5 kısım taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 kase peynir
- Tuz
Damak tadınıza nazaran:
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Karabiber
Sebzeli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı çırpalım.
- Sütü ek edelim çırpmaya devam edelim.
- Suyu ek edelim.
- Unu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim üzerini kapatıp 10 – 15 dakika kadar bekletelim.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya yağı alalım kızgın tavaya ince ince kıyılmış bütün zerzevatları maydanoz hariç ek edelim yumuşayana kadar kavuralım.
- Yumuşayan zerzevatları soğumaya bırakalım.
- Soğumuş olan zerzevatları krep harcın üzerine ek edelim. Çatal yardımı ile ezilmiş beyaz peyniri ek edelim.
- İnce ince kıyılmış maydanozu ek edelim. Tuzu ve baharatı ek ettikten sonra çırpıcı ile karıştıralım.
- Krep tavaya yağı ek edelim tavanızın ebatı nazaran iki yahut üç kepçe krep materyalden ek edelim ve artlı önlü pişirelim.
- Kreplerin altı piştiğinde çevirelim ve fırça ile pişmiş olan her iki yüzeyini yağlıyalım.
Not ;sıcak servis yapalım. İstediğiniz sebzeyi ve baharatı damak tadınıza nazaran ek edebilirsiniz afiyet olsun.
Sebzeli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














