Sebzeli Köfte Tarifi

Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı galeta unu (veya bayat ekmek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kıyma baharatı
- Karabiber
Sebzeler için:
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet yeşil kabak
- 1 su bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı un (su ile karıştırılmış)
- 6 su bardağı su
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı vegata baharatı
- 1 adet defne yaprağı
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yumurta, baharatlar ve galeta ununu uygunca yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapın.
- Havuçları doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Ardından patates, kabak, bezelye, sarımsak, domates, biber, salça ve unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sıcak suyu ekleyip defne yaprağını içine atın ve kaynamaya bırakın.
- Köfteleri başka bir tavada kızartıp tencereye ekleyin.
- Tuz ve baharatları ek edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
- Yemeği porsiyonluk güveç kaplarına alıp 220°c fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun!.
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

