Sebzeli Köfte Tarifi

Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu (veya bayat ekmek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kıyma baharatı
  • Karabiber

Sebzeler için:

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet yeşil kabak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı un (su ile karıştırılmış)
  • 6 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı vegata baharatı
  • 1 adet defne yaprağı

Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yumurta, baharatlar ve galeta ununu uygunca yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapın.
  2. Havuçları doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  3. Ardından patates, kabak, bezelye, sarımsak, domates, biber, salça ve unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Sıcak suyu ekleyip defne yaprağını içine atın ve kaynamaya bırakın.
  5. Köfteleri başka bir tavada kızartıp tencereye ekleyin.
  6. Tuz ve baharatları ek edin.
  7. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  8. Yemeği porsiyonluk güveç kaplarına alıp 220°c fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun!.

Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Gelin Pastası
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça
Sebzeli Tavuk Çorbası
Enfes Etli Patlıcan Kapama (Videolu)
Hdabla | © 2025 |