Sebzeli Kıyma Kavurma

Sebzeli Kıyma Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 2 adet domates (küp doğranmış)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Sebzeli Kıyma Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavada kıymayı sıvı yağ ile birlikte kavuralım.
- Ardından soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kıyması piştikten sonra tereyağını tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında domatesi ekleyip karıştıralım.
- Kapalı halde 6-10 dakika pişirmeye bırakalım.
- Son olarak kapağını açıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte peynirin erimesini sağlayalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Sebzeli Kıyma Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













