Sebzeli Karidesli Noodle

Sebzeli Karidesli Noodle Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram çin eriştesi (noodle)
  • 1 adet kabak
  • 1 mor soğan
  • 1 acı kırmızı biber
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı sarımsak püresi 1 çay kaşığı (sarımsak)
  • Soya sosu
  • İtalyan baharatı (opsiyonel ekledim)
  • Karabiber
  • Acı sos (sriracha)

Sebzeli Karidesli Noodle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıcak suyumuzun içine noodle’larımızı atıyoruz 10-12 dk haşlıyoruz. Noodle’lar fazla yumuşamasın biraz dişe gelir kıvamda olması en uygunudur. Haşlanınca sıcak sudan çıkarıp soğuk suda bekletelim 2-3 dk.
  2. Kabağımızı ince kesimlere bölelim. Yeşil soğanlarımızı doğrayalım. Mor soğanlarımızı doğrayalım ve sarımsaklarımızı rendeleyelim. Ben püre sarımsak kullandım siz tane kullanacaksanız ne kadar bol o kadar uygun.
  3. Tavamızın içine biraz zeytinyağı koyalım ve ısınmasını bekleyelim. Isınan tavamıza evvel karideslerimizi atıp güzelce kızartalım. Ve pişen karideslerin üstüne sebzelerimizi de ekleyelim.
  4. Sebzeler hafif canlı kalınca ben daha çok seviyorum siz mühletini kendinize nazaran ayarlayın.
  5. Pişen sebzelere noodle ekleyelim üzerine soya sosu,karabiber ekleyelim.
  6. Ben değişik baharatlarla renklendirdim. Tuz eklemiyorum soya sosunun tuzu kâfi geliyor.
  7. Son adım olarak isterseniz biraz kavrulmuş susam da ekleyebilirsiniz. Son dokunuş sriracha olsun. Afiyet olsun:).

Sebzeli Karidesli Noodle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Obaruşa
Sütlü Kadayıflı Revani
El Açması Muska Böreği
Tahinli Special Kurabiye
Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi
Poğaça Tarifim
Hdabla | © 2025 |