Sebzeli Karides

Sebzeli Karides Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram karides (çimçim karides kullandım)
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket mantar
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz (miktarları size göre)
Sebzeli Karides Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış temizlenmiş karidesleri kaynar tuzlu suda rengi beyazlayana kadar 5 dakika haşlıyoruz,.
- Suyunu süzmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağı kızdırıp üzerine doğradığımız soğan sırası ile zerzevatları ekleyip mantar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyu süzülen karidesleri de ekleyip 10 dakika daha pişirelim.
- Sebzeler yeterlice yumuşamış olacak karides bir tık canlı kalacak.
- Sarımsak ve baharatları, tuzu ekleyip sonrasında kase güveç kullanacaksanız onlara aktarabilirsiniz ben tek güveç tepside yaptım.
- Üstüne kaşar ekleyerek 180 derece evvelce ısınmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirdim, afiyetle 🫶🏻.
Sebzeli Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


