Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis)

Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kara buğday
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1/2 (yarım) adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı kadar kendi yapmış olduğum domates sosu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza tereyağı ve zeytin yağ koyalım ve küp küp doğranmış soğanları kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra biberleri ve salçasını da koyarak kavurmaya devam edelim.
- Domates sosunu da ekleyelim( bir tutam şeker katarsanız domatesin asitini alır).
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber ve suyunu da ekleyerek altını kısalım ve 15-20 dk kadar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Demlendikten sonra üzerine biraz maydanoz 🌿 ile servis edebilirsiniz.
Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









