Sebzeli Hindi But Sote

Sebzeli Hindi But Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram hindi (küp doğranmış)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet köy biberi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı

Sebzeli Hindi But Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya zeytinyağı alınır, orta ateşte altı açılır ve ısınması beklenir.
  2. Küp küp doğranmış hindiler tavaya alınır, baharatlar azar azar serpilir ve karıştırılmadan pişmeye bırakılır.
  3. Hindilerin alt tarafının rengi dönünce ocağın altı kısılır ve karıştırılıp öteki taraflarının da ateş görmesi sağlanır.
  4. O sırada soğan ve havuçlar iri doğranır.
  5. Hindiler biraz piştikten sonra soğan ve havuçlar eklenir. Az ölçü daha tuz eklenip yeniden orta ara karıştırılarak pişmeye bırakılır.
  6. Yine iri doğranmış biberler ve sarımsak ek edilir, şöyle bir karıştırılır.
  7. Bir müddet orta ara karıştırılarak piştikten sonra tavaya tabanını kaplayacak kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılır.
  8. Kontrollü olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır, yaklaşık 15 dakika sürer. Tavanın tabanındaki su tükenmek üzereyken kapatılır.
  9. Yanında pilav, patates püresi, makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebzeli Hindi But Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eli Böğründe
Çilekli Dubai Tatlısı
Mayasız Pamuk Poğaça
Elti Boğan Kurabiye
Tüm Portakallı Kek
Ekşili Kabak Kavurması
Hdabla | © 2025 |