Sebzeli Hindi But Sote
Sebzeli Hindi But Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram hindi (küp doğranmış)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet köy biberi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
Sebzeli Hindi But Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya zeytinyağı alınır, orta ateşte altı açılır ve ısınması beklenir.
- Küp küp doğranmış hindiler tavaya alınır, baharatlar azar azar serpilir ve karıştırılmadan pişmeye bırakılır.
- Hindilerin alt tarafının rengi dönünce ocağın altı kısılır ve karıştırılıp öteki taraflarının da ateş görmesi sağlanır.
- O sırada soğan ve havuçlar iri doğranır.
- Hindiler biraz piştikten sonra soğan ve havuçlar eklenir. Az ölçü daha tuz eklenip yeniden orta ara karıştırılarak pişmeye bırakılır.
- Yine iri doğranmış biberler ve sarımsak ek edilir, şöyle bir karıştırılır.
- Bir müddet orta ara karıştırılarak piştikten sonra tavaya tabanını kaplayacak kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılır.
- Kontrollü olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır, yaklaşık 15 dakika sürer. Tavanın tabanındaki su tükenmek üzereyken kapatılır.
- Yanında pilav, patates püresi, makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Hindi But Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












