Sebzeli Fırın Köfte

Sebzeli Fırın Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber kimyon kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Sebzeleri:
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet haşlanmış havuç
- 4 adet patates
Sosu için:
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- Yarım çay tuz toz tatlı biber karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfteleri patatesi kızartmak için:
- Sıvı yağ
Sebzeli Fırın Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçleri derin bir kapta yoğuralım, köfte biçimi verelim .
- Tavaya çok az yağ koyalım kızdığı vakit köfteleri iki tarafı çok az kızartalım .
- Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Patatesi iri küp doğrayıp çok az kızartalım, havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Fırın tepsisine köfteleri dizelim, patatesleri koyalım ,bezelyeyi koyalım, haşlanmış havucu kabuğu soyalım, iri küp doğrayıp onları da koyalım.
- İri kesilmiş yeşil biberleri koyalım.
- Diğer tarafta tereyağı sos materyali çırpalım .
- Gezdirerek sonra üzerine dökelim tereyağı kesim modül koyalım .
- Üzerine ıslatılıp suyunu sıktığımız yağılı kağıdı serelim evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 _35 dk pişirelim afiyet olsun.
Sebzeli Fırın Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

