Sebzeli Etli Haşlama

Sebzeli Etli Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram iri doğranmış dana eti
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 6 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 litre su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Sebzeli Etli Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel düdüklü tenceremize yemeklik doğradığımız soğan sarımsağı ve sıvı yağını alalım ve güzelce kavuralım .
- Sonra etimizi ekleyelim ve 5 dakika daha kavuralım üstüne tuzu ve 1 litre suyu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım kısık.
- Ateşte 30 dakika pişirelim.
- Düdüklü tenceremize 2 ye böldüğümüz patatesleri ve havuçlari ekleyelim ve bir 10 dakika daha pişirelim.
- Bir kasenin içersinde haşlamamanın terbiyesini hazırlayalım 1 kaşık unu ve yarım limonu sıkalım üstüne biraz haşlamanın suyundan ekleyelim ve yavaşça düdüklü tenceremize dökelim.
- Sebzeli etli haşlamamız hazır servis tabağına alalım üstüne ister maydanoz ister pul biber ekleyelim. Afiyet olsun 😋😋😋.
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım 😉😉😉.
Sebzeli Etli Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









