Sebzeli Et Yemeği

Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana antrikot (süt dana da olur )
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 adet patates
  • 1 büyük havuç
  • 10 adet mantar
  • 1 çay bardağı bezelye (buzluktan kullandım
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 350-400 gram su yarısı et suyu da olabilir
  • 100 ml krema
  • 1,5 çay kaşığı nişasta

Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavayı ocağa alın sıvı yağ ek edip ısınınca etleri ek edip kısaca kavurun kapağını kapatıp kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Etleriniz hala çok sert ise biraz sıcak su ek edip biraz daha pişirin.
  3. Ardında tereyağı ve soğanları ekleyip kavurun salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Küp doğramış olduğunuz patates ve havuçları ek edin karıştırın baharatları ekleyip karıştırın suyu ve et suyunu ekleyip zerzevatları yumuşayana kadar pişirin.
  5. Mantarları farklı bir tavanın içinde bir kaşık tereyağı ile soteleyip, yemeğin üzerine ek edin bezelyeleri ekleyip karıştırın kremayı nişasta ile karıştırın, üzerine dökün.
  6. Yemeğinizin kıvamı çok koyu ise yada suyu az ise birazcık sıcak su ek edebilirsiniz bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋

Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Kabak Sıyırmı
Susamlı Tatlı Kurabiye
Pofidik Poğaça
Damla Çikolatalı Kurabiye
Közlenmiş Patlıcanlı Tavuk Salatası
Şeftalili Soğuk Limonata
Hdabla | © 2024 |