Sebzeli Et Yemeği

Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana antrikot (süt dana da olur )
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 adet patates
- 1 büyük havuç
- 10 adet mantar
- 1 çay bardağı bezelye (buzluktan kullandım
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 350-400 gram su yarısı et suyu da olabilir
- 100 ml krema
- 1,5 çay kaşığı nişasta
Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavayı ocağa alın sıvı yağ ek edip ısınınca etleri ek edip kısaca kavurun kapağını kapatıp kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Etleriniz hala çok sert ise biraz sıcak su ek edip biraz daha pişirin.
- Ardında tereyağı ve soğanları ekleyip kavurun salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Küp doğramış olduğunuz patates ve havuçları ek edin karıştırın baharatları ekleyip karıştırın suyu ve et suyunu ekleyip zerzevatları yumuşayana kadar pişirin.
- Mantarları farklı bir tavanın içinde bir kaşık tereyağı ile soteleyip, yemeğin üzerine ek edin bezelyeleri ekleyip karıştırın kremayı nişasta ile karıştırın, üzerine dökün.
- Yemeğinizin kıvamı çok koyu ise yada suyu az ise birazcık sıcak su ek edebilirsiniz bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋
Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











