Sebzeli Erişte
Sebzeli Erişte Tanımı İçin Malzemeler
Biberli erişte:
- 1 su bardağı kırmızı kapya biber püresi
- 1 su bardağı süt
- 7 yumurta (büyükse 6 tane)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kilodan biraz fazla un (not :yumurtanın büyüklüğü fark eder)
Ispanaklı erişte:
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı süt
- 7 yumurta (büyükse 6 tane)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kilodan biraz fazla un (hamur sert olacak)
Sebzeli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayalım.
- İri iri doğrayın ocağa alalım 5/6 yemek kaşığı su koyup kısık ateşte pişirin.
- Pişen biberleri blandirdan geçirin püre haline getirin, süt ,yumurta ,tuz karıştırın ,kontrollü bir halde unu ekleyin, sert bir hamur elde edin 10 dk dinlendirin.
- Ispanakların yapraklarını tencereye alın ,kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ,blanderdan geçirin püre haline getirin.
- Süt, yumurta ıspanak püresi,tuz karıştırın denetimli bir halde unu ekleyin sert bir hamur elde edin 10 dk dinlendirin.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Açtığımız yufkaları bezlerin üzerine serip kurumaya bırakın ben 2 saat beklettim.
- Kuruyan yufkayı üst üste koyalım ortasından ikiye kesin 2 parmak genişliğinde erişteleri keselim.
- Kestiğimiz erişteleri bezin üzerine serip kurumaya bırakın 2 günde kuruyor. Fakat siz yinede uygunca kuruduğundan emin olun.
- Kuruduktan sonra ister cam kavanoz isterseniz bez keselerine koyabilirsiniz.
Bezeleri 145 gr ,yufkalarımın büyüklü 35/40 cm.
Sebzeli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















