Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı)

Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 1 adet kavanoz konserve sosu (siz isterseniz domates, biber, soğan, kapya, sarımsak ekleyerek yapabilirsiniz)
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz

Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yağı alıp, soğan ve az tuz ekleyerek kavuralım.
  2. Ardından hazır sosumuzu ekleyelim.
  3. Üzerine baharatlarımızı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  4. Birlikte 6/7 dk kadar kavurduktan sonra yıkanmış bulgurumuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Son olarak sıcak suyu ekleyip, karıştıralım (yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim) ve evvel yüksek sonra, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp, pilavımızın üzerine kağıt havlu koyarak 10/15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  7. Dinlenen pilavımızı karıştırıp, servise açalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀

Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Magnolia (Yedikçe Yediren Lezzet)
El Açması Ev Yapımı Fırında Az Malzemeli Sigara Böreği Tarifi
Efsane Profiterol
Hazır Kekten Meyveli Pasta
Salçalı Baharatlı Kıyır Kurabiye
Peynirli Dereotulu Poğaça
Hdabla | © 2025 |