Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı pilavlı kalın bulgur
  • 3,5 su bardağı su
  • Tuz (1 tatlı kaşığı kadar )
  • İlikli kemik suyu

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı küp küp doğrayıp pilav yapacağımız tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ ek edip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanları pembeleştikten sonra küçük doğradığımız biberleri de ek edip 3-4 dk onları da kavuruyoruz.
  4. Yıkadığımız bulguru tenceremize alıp 1 yemek kaşığı tereyağı ve zerdeçal ek ediyoruz.
  5. Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  6. Altını kısıp yavaş yavaş pişiriyoruz, suyu azalmaya başladığında tuzunu ve ilikli kemik suyunu da ek edip büsbütün suyu çekince altını kapatıyoruz.
  7. Bir 10 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Simit
Hurma Dolgulu Kurabiye
Yulaflı Çikolatalı Kurabiye
Etli, Yumurtalı Soğanlama (Köy Tereyağlı)
Kuru Domatesli Peynirli Gevrek Poğaça
Bol Soslu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet