Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı pilavlı kalın bulgur
- 3,5 su bardağı su
- Tuz (1 tatlı kaşığı kadar )
- İlikli kemik suyu
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı küp küp doğrayıp pilav yapacağımız tencereye alıyoruz.
- Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ ek edip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Soğanları pembeleştikten sonra küçük doğradığımız biberleri de ek edip 3-4 dk onları da kavuruyoruz.
- Yıkadığımız bulguru tenceremize alıp 1 yemek kaşığı tereyağı ve zerdeçal ek ediyoruz.
- Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Altını kısıp yavaş yavaş pişiriyoruz, suyu azalmaya başladığında tuzunu ve ilikli kemik suyunu da ek edip büsbütün suyu çekince altını kapatıyoruz.
- Bir 10 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






