Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ biber ve soğanı küp doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Daha sonra 1 yemek kaşığı salça ekleyip onu da kavuruyoruz ve üzerine domatesi de ekleyip suyu çıkana kadar pişiriyoruz.
  3. Üzerine tereyağını ve 2 su bardağı bulguru ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz.
  4. 3 bardağı suyu 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
  5. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Yıldız Şehriye Çorbası (Köfteli Havuçlu)
Etsiz Nohut
Tirit
Kahvaltılık Peynir Domates
Hızlı Patlıcan Sarma
Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)
Hdabla | © 2025 |