Sebzeli Bebek Eriştesi
Sebzeli Bebek Eriştesi Tanımı İçin Malzemeler
3 kg için;
- 1 kg pancar
- 3.5 kg un
- 10 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tuz
Sebzeli Bebek Eriştesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkayıp, baş kısımlarını alıp, kabuklarını soymadan haşlıyoruz. (40dk).
- Haşlanan pancarları robottan geçirip, püre haline getiriyoruz. Soğuyan pancarları yoğurma kabına alıyoruz üzerine yumurtaları kırıp tuzu atıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş denetimli olarak ekliyoruz. Orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
- Kalın olacak erişte hamuru çok ince açılmaz açtığımız hamurları sacda yada tavada artlı önlü kurutuyoruz.
- Ben sacda pişirip yapmak istemiyorum diyorsanız pak bir çarşafın üzerine serip kurutup ondan sonra da kesebilirsiniz bu söylediğim sacda pişirmek daha süratli ve pratik oluyor anneler için daha uygun.
- Daha sonra kesip iki üç gün kurutuyoruz. Kavanozlara koymak en düzgünü afiyet olsun.
Sebzeli Bebek Eriştesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











