Sebzeli Basmati Pilav

Sebzeli Basmati Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • 1 kol taze soğan
  • 2-3 adet evvelce 10 dakika haşlanmış kuşkonmaz
  • 3-4 adet az haşlanmış enginar
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1 adet limonunun suyu
  • 2 tane defne yaprağı (1 su bardağı pirinçten yapacaksanız)
  • 2-3 kısım dereotu
  • 2-3 kısım taze nane
  • 2-3 kısım maydanoz (isteğe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı silme hindistan cevizi yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su (ben haşlandığım tavuk suyunu kullandım)

Sebzeli Basmati Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Basmati pirinçleri sıcak suyla yıkayalım.
  2. Hindistan cevizi yağını tencereye alıp orta ateşte kızdıralım. Üzerinde küp küp doğradığımız kuşkonmaz, enginar ve soğanı ekleyip, 4-5 dakika kavuralım.
  3. Üzerine pirinçleri ekleyip, harmanlayalım. Sıcak suyumuzu ekleyelim. Defne yaprağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim.
  4. Pirinçler fıkırdayınca ocağın altını kısalım. Pilav suyunu çekince ince kıyılmış nane ve dereotunu ekleyelim. Afiyet olsun.

Sebzeli Basmati Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sebze Yemeği (Videolu)
Çay Menüsü
Yaş Günü Pastası
Karışık Pizza
Ev Yapımı Çemen
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı
Hdabla | © 2025 |