Sebzeli Basmati Pilav
Sebzeli Basmati Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı basmati pirinç
- 1 kol taze soğan
- 2-3 adet evvelce 10 dakika haşlanmış kuşkonmaz
- 3-4 adet az haşlanmış enginar
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
- 1 adet limonunun suyu
- 2 tane defne yaprağı (1 su bardağı pirinçten yapacaksanız)
- 2-3 kısım dereotu
- 2-3 kısım taze nane
- 2-3 kısım maydanoz (isteğe bağlı)
- 1 çorba kaşığı silme hindistan cevizi yağı
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı sıcak su (ben haşlandığım tavuk suyunu kullandım)
Sebzeli Basmati Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Basmati pirinçleri sıcak suyla yıkayalım.
- Hindistan cevizi yağını tencereye alıp orta ateşte kızdıralım. Üzerinde küp küp doğradığımız kuşkonmaz, enginar ve soğanı ekleyip, 4-5 dakika kavuralım.
- Üzerine pirinçleri ekleyip, harmanlayalım. Sıcak suyumuzu ekleyelim. Defne yaprağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim.
- Pirinçler fıkırdayınca ocağın altını kısalım. Pilav suyunu çekince ince kıyılmış nane ve dereotunu ekleyelim. Afiyet olsun.
Sebzeli Basmati Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








