Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
  • 1 adet kırmızı biber (kapya)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi yoğunlaşmaya ve hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurunuz.
  2. Biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurunuz.
  3. Bezelyeleri, suyunu, tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırınız.
  4. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişiriniz. (biraz ıslak olacak yoksa tabanı tutabilir).
  5. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapınız.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Tiramisu
Ton Balıklı Patates Salatası
Ağızda Dağılan Bol Bademli Kurabiye
Çikolatalı Böğürtlen
Tiramisu Kurabiye
Hızlı Kilo Verdiren Brokoli Kereviz Sapı Çorbası
Hdabla | © 2025 |