Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı taze bezelye
- 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
- 1 adet kırmızı biber (kapya)
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi yoğunlaşmaya ve hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurunuz.
- Biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurunuz.
- Bezelyeleri, suyunu, tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırınız.
- Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişiriniz. (biraz ıslak olacak yoksa tabanı tutabilir).
- 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapınız.
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






