Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk havuç (küp doğranmış)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- 2,5 su bardağı su
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri küp küp doğrayalım.
- Sıvıyağ ile tencerede kavuralım.
- Bezeleri ve tereyağını ekleyip, devam karıştıralım.
- Arpa şehriyeyi, tuz ve baharatları ekleyip, 2-3 dakika kavurmaya devam edelim.
- Son olarak suyunu ek edip kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
- Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince 15-20 dakika demlemeye bırakın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















