Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığından az fazla domates salçası
  • 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • 2 kurutulmuş acı biber (isteğe göre)
  • 2 diş orta uzunluk sarımsak
  • 2 su bardağı + çeyrek su bardağı sıcak su
  • Tuz (ben silme 2,5 çay kaşığı kadar kullandım.)

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını ve doğranmış kapya biberi tencereye alalım, çok az kavurup rendelenmiş havuçları da ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
  2. Salçayı, kurutulmuş kırmızı biberleri, sarımsakları ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
  3. Salçanın kokusu çıkınca arpa şehriye ve tuzu ekleyelim. 3-4 dakika kavurmaya devam edelim.
  4. Sıcak suyu da ekleyip, kapağı kapalı biçimde, kısık ateşte, suyunu çekene kadar bekleyelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Poğaça Hamuruyla Bazlama
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Hamsiköy Sütlacı
Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet