Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 adet kapya biber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığından az fazla domates salçası
- 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 2 kurutulmuş acı biber (isteğe göre)
- 2 diş orta uzunluk sarımsak
- 2 su bardağı + çeyrek su bardağı sıcak su
- Tuz (ben silme 2,5 çay kaşığı kadar kullandım.)
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını ve doğranmış kapya biberi tencereye alalım, çok az kavurup rendelenmiş havuçları da ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
- Salçayı, kurutulmuş kırmızı biberleri, sarımsakları ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
- Salçanın kokusu çıkınca arpa şehriye ve tuzu ekleyelim. 3-4 dakika kavurmaya devam edelim.
- Sıcak suyu da ekleyip, kapağı kapalı biçimde, kısık ateşte, suyunu çekene kadar bekleyelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

