Sebze Taçlı Tavuk

Sebze Taçlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 4 adet küçük patates
  • 7 adet küçük tavuk but ya da kanat

Sebzelerin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Tavuğun sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Biraz karabiber

Sebze Taçlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğun bütün materyallerini bir kaba alıp karıştırın, tavukları harmanlayıp dolaba kaldırın.
  2. Ardından alacalı soyup vichy doğradığınız patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda bekletin, bu süreci üç defa tekrar edin.
  3. Patatesleri de tıpkı kalınlıkta vichy formunda doğrayın onlarıda kararmaması için suya koyun.
  4. Daha sonra küçük daire bir borcam alın ortasına alüminyumfolyodan kase formunu verin.
  5. Kasenin etrafına bir patlıcan bir patates olacak formda sebzelerinizi yerleştirin (sebzelerin kolay pişmesi için çok sıkı koymayın)
  6. Tavuğu dolaptan çıkartıp onları da kasenin içine yerleştirin. Son olarak sebzelerin salçalı sosunu hazırlayıp tavuklara gelmeyecek biçimde gezdirin.
  7. 200°c fırında yaklaşık 45 dakika denetim ederek pişirin. Afiyet olsun💗

Sebze Taçlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Suffle
Ciğer Kavurma
Kruvasan Donut
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Meyhane Pilavı
Orman Meyveli Tatlı
Hdabla | © 2025 |