Sebze Sote

Sebze Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan (soğan küçükse 2 adet)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber (acı biberde olabilir)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patates (küçükse 2 adet olabilir)
  • 2 adet domates
  • Pul biber
  • Tuz

Sebze Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri küp biçiminde doğruyoruz. Evvel soğanı küp doğrayıp, zeytinyağda kavuruyoruz. Kavrulan soğana küçük kestiğimiz sarımsakları atıyoruz ve az daha kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğan sarımsağa küp biçiminde kestiğimiz patatesleri ek ediyoruz. Patatesler kavrulup yumuşadıktan sonra kabağı ek ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Kabaklarda biraz yumuşadıktan sonra çarliston ve kapya biberi ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Bütün materyaller düzgünce kavrulduktan sonra domateslerimizi ek ediyoruz içine. Pul biberide koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişince en son tuzunuda atıyoruz karıştırıyoruz 5 dkda tuzunu alsın diye pişirdikten sonra kapatıyoruz. Afiyet olsun 🥰

Not;İsterseniz üzerine sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurtta koyabilirsiniz öylede çok hoş oluyor.

Sebze Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebabı ( Ev Usülü )
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Nefis Ispanaklı Kıymalı Börek
Tuzlu Bisküvi
Kızımın 5 Yaş Doğum Günü İkram Menüsü
Çikolatalı Tavuk Göğsü
Kısır
Hdabla | © 2025 |