Sebze Mücveri
Sebze Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak rendesi
- 1 adet havuç rendesi
- 1 adet patates rendesi
- 40 gram kaşar rendesi
- 1/4 (çeyrek) demet doğranmış maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet doğranmış dereotu
- 2 kısım doğranmış yeşil soğan
- 4 adet yumurta (katı olursa 5 adet)
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kajun
- Sarımsak tozu
- Sıvı yağ
Sebze Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye kabak, havuç ve patates rendesini suyunu sıkarak koyun.
- Üzerine; kaşar rendesi, maydanoz, dereotu, yeşil soğan ekleyin.
- 4 adet yumurta da ekleyip, biraz karıştırın.
- Pirinç unu, buğday unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyip, karıştırın. Şayet karışım koyu olursa 1 yumurta daha ekleyin ve karıştırın.
- Yapışmaz bir tavaya, tabanını kaplayacak kadar (yüksekliği çok olmasın) sıvı yağ dökün.
- Ocağın altını açın.
- Yağ ısınınca, karışımdan kaşık ile alıp tavaya koyun.
- Biraz üzerine bastırıp, yayın.
- Tavaya sığacak kadar mücver koymaya devam edin.
- Yağ azaldıkça, tavaya yağ ekleyin.
- Arkalı önlü, karışım bitene kadar kızartın.
- Hepsi kızarınca, mücverler hazır. Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebze Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






