Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus

Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı dondurulmuş bezelye havuç patares garnitürü
  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1, 5 kaşık siyah kuru özbek üzümü
  • 1,5 kaşık beyaz kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Karışık zerzevat baharatı (balıkla yediğim için karışık deniz eserleri baharatı kullandım)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz (isteğinize nazaran ayarlayın)

Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dondurulmuş garnitürün buzu çözülüp, 1, 5 çay bardağı sıcak su ve 1 kaşık sıvı yağ ile 10 dakika haşlanır.
  2. Suyuna karışık zerzevat baharatı, siyah ve beyaz üzümler, kimyon ve tuz eklenerek, 1 su bardağı daha kaynar su eklenir.
  3. Tüm materyalin içine kuskus eklenerek pişmesi beklenir, pişmesi tamamlanmak üzere olan kuskusun üzerine 1 kaşık sade yağ/tereyağ eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.

Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia Puding
Cevizli Kadayıf
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Güveçte Çupra
Moğol Usulü Et Mongolian Beef
Muzlu Kek
Hdabla | © 2025 |