Sebze Çorbası
Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ,soğan ,patates, maydanoz ,domates doğranır.
- Daha sonra bir tencerede evvel soğan, sonra kabak, sonra patates ,sonra domates ve en son maydanoz eklenerek düzgünce kavrulur.
- Kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı kadar su eklenir kaynayınca kısık ateşte pişirilmeye devam edilir .
- Başka bir tencerede yada tavada yağ, salça ve baharatlar kavrulur bir köşeye alınır pişen çorbayı blenderdan geçirin süzgeç yardımıyla diğer bir tencereye aktarın.
- Daha sonra iki kepçe salçalı sosa süzdürülmüş çorbadan ekleyin salçanın kıvamı açılınca çorbaya ekleyin 5-10 dakika kadar tekrar kaynatın ve afiyetle için.
Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








