Sebze Çorbası

Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve kapya biberi ince ince doğrayalım.
- Kabak havuç ve patatesi rendeleyelim.
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanı kavuralım.
- Diğer sebzeleride ek edip kavuralım.
- Baharatları ve tuzu ek edelim.
- Suyunuda katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen zerzevatları blenderla ezelim.
- Bir bardak sıcak su ekleyip tekrar ocaga alalım.
- Suyu çorbanın kıvamına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Su yerine tavuk suyuda kullanabilirsiniz.
- Kuru naneyi tereyağı ile kavurup çorbaya ek edin.
Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
