Sebze Çorbası

Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve kapya biberi ince ince doğrayalım.
  2. Kabak havuç ve patatesi rendeleyelim.
  3. Zeytinyağını tencereye alıp soğanı kavuralım.
  4. Diğer sebzeleride ek edip kavuralım.
  5. Baharatları ve tuzu ek edelim.
  6. Suyunuda katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  7. Pişen zerzevatları blenderla ezelim.
  8. Bir bardak sıcak su ekleyip tekrar ocaga alalım.
  9. Suyu çorbanın kıvamına nazaran ayarlayabilirsiniz.
  10. Su yerine tavuk suyuda kullanabilirsiniz.
  11. Kuru naneyi tereyağı ile kavurup çorbaya ek edin.

Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tirit
Limonlu Haşhaşlı Kek
Tavuk Şiş
Künefe
Samimi Sofraların Aranan Lezzetleri
Banana Bread
Hdabla | © 2025 |