Sebze Çorbası

Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su yahut tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

İsteğe bağlı:

  • Servis için ince kıyılmış dereotu, limon dilimi

Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç, kabak ve patatesi küçük küpler formunda doğrayın.
  2. Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsağı rendeleyin yahut küçük doğrayın.
  3. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın.
  4. Soğanı ekleyip 2 dakika kavurun. Akabinde sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  5. Havuçları ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Son olarak patates ve kabağı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  6. Sebzeler kavrulunca 1 yemek kaşığı un ekleyin. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
  7. Üzerine 4 su bardağı su yahut tavuk suyu ekleyin.
  8. Tuz ve karabiber ek edin.
  9. Kısık ateşte sebzeler güzelce yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Orta sıra karıştırarak sebzelerin eşit piştiğinden emin olun.
  10. Çorbayı ocaktan alın. Üzerine dereotu serpip, limon dilimiyle servis yapabilirsiniz.
  11. Bu halde baharatları istikrarlı bir halde ayarlayarak lezzetli ve tane tane bir zerzevat çorbası elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Kavurma
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Sufle
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Borcamda Pasta
Gerçek Dalgona Kahvesi (İtalyan Versiyonu)
Hdabla | © 2025 |