Sebze Çorbası

Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 küçük kabak
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su yahut tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı:
- Servis için ince kıyılmış dereotu, limon dilimi
Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç, kabak ve patatesi küçük küpler formunda doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsağı rendeleyin yahut küçük doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın.
- Soğanı ekleyip 2 dakika kavurun. Akabinde sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Havuçları ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Son olarak patates ve kabağı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
- Sebzeler kavrulunca 1 yemek kaşığı un ekleyin. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine 4 su bardağı su yahut tavuk suyu ekleyin.
- Tuz ve karabiber ek edin.
- Kısık ateşte sebzeler güzelce yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Orta sıra karıştırarak sebzelerin eşit piştiğinden emin olun.
- Çorbayı ocaktan alın. Üzerine dereotu serpip, limon dilimiyle servis yapabilirsiniz.
- Bu halde baharatları istikrarlı bir halde ayarlayarak lezzetli ve tane tane bir zerzevat çorbası elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
