Sebze Çeşni (Tuzot)

Sebze Çeşni (Tuzot) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet kabuklu limon
- 1 adet yeşil- kırmızı biber
- Yarım demet kereviz sapı
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet yeşil nane
Sebze Çeşni (Tuzot) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeler bol suyla yıkanır. Yeşillikler sirkeli suda bekletilir. Suları düzgünce akıtılır kurutulur.
- Bütün materyalleri patates soyacağı ile ince ince dilimlenir.
- Yeşillikler doğranır, geniş bir sini üzerine yayılır. İnce dilimlendiği için 3-4 gün güneşli havada kurudular.
- Daha sonra makinede öğütülür içine salamuralık tuz eklenip 2 gün daha açık havada bırakılır düzgünce kurutulur. Afiyet olsun 🌸.
Sebze Çeşni (Tuzot) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


