Sebze Çeşni (Tuzot)

Sebze Çeşni (Tuzot) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet kabuklu limon
  • 1 adet yeşil- kırmızı biber
  • Yarım demet kereviz sapı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil nane

Sebze Çeşni (Tuzot) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler bol suyla yıkanır. Yeşillikler sirkeli suda bekletilir. Suları düzgünce akıtılır kurutulur.
  2. Bütün materyalleri patates soyacağı ile ince ince dilimlenir.
  3. Yeşillikler doğranır, geniş bir sini üzerine yayılır. İnce dilimlendiği için 3-4 gün güneşli havada kurudular.
  4. Daha sonra makinede öğütülür içine salamuralık tuz eklenip 2 gün daha açık havada bırakılır düzgünce kurutulur. Afiyet olsun 🌸.

Sebze Çeşni (Tuzot) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Kek
Fırın Sütlaç
Panna Cotta
Fırında Nefis Patatesli Köfte
Pizza Poğaça
Kıymalı Kabak Yemeği
Hdabla | © 2024 |