Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)

Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( yoksa olağan şekerde olur)
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

İç harcı için;

  • 6 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın ( isteye nazaran artırılabilir )
  • Ceviz ( isteğe göre)

Salyangoz için;

  • Çikolata kaplı marshmallow
  • Çikolatalı çubuk kraker
  • Gözlü şekerler
  • Pasta yapıştırıcısı

Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 4 yumurta ve şekeri hoş bir formda kabarana kadar çırpalım.
  2. Yağ, yoğurt, limon suyunu ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Sonrası öteki materyalleri ek edelim.
  4. Yağlı kağıt kaplı tepsiye döküyoruz ve evvelce ısıtılmış olan 180 derece fırına verelim.
  5. Elmaları soyup rendeledikten sonra yapışmaz tavada şeker ile kavurulur.
  6. Suyunu çekmeye yakın başka gereçleri ekleyip kavurduktan sonra kenara soğuması için bırakın.
  7. Gözlü şekerleri yapıştırı yardımıyla marshmallow’a yapıştırın kulakları içinde çubuk krakerleri uç kısımlarını kırıp içine batırın.
  8. İç harcı kekin üzerine uç kısımı hariç güzelce yayın ( uç kısımlara marshmallow koyulacak ) sonra uç kısımları kadar sarın ve dilim dilim kesin hazıladığınız başları uç kısımlara yerleştirin.

Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Lezzetli Kıymalı Börek
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tarifi
Püreli Köfte
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |