Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri ( yoksa olağan şekerde olur)
- 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
İç harcı için;
- 6 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın ( isteye nazaran artırılabilir )
- Ceviz ( isteğe göre)
Salyangoz için;
- Çikolata kaplı marshmallow
- Çikolatalı çubuk kraker
- Gözlü şekerler
- Pasta yapıştırıcısı
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 4 yumurta ve şekeri hoş bir formda kabarana kadar çırpalım.
- Yağ, yoğurt, limon suyunu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Sonrası öteki materyalleri ek edelim.
- Yağlı kağıt kaplı tepsiye döküyoruz ve evvelce ısıtılmış olan 180 derece fırına verelim.
- Elmaları soyup rendeledikten sonra yapışmaz tavada şeker ile kavurulur.
- Suyunu çekmeye yakın başka gereçleri ekleyip kavurduktan sonra kenara soğuması için bırakın.
- Gözlü şekerleri yapıştırı yardımıyla marshmallow’a yapıştırın kulakları içinde çubuk krakerleri uç kısımlarını kırıp içine batırın.
- İç harcı kekin üzerine uç kısımı hariç güzelce yayın ( uç kısımlara marshmallow koyulacak ) sonra uç kısımları kadar sarın ve dilim dilim kesin hazıladığınız başları uç kısımlara yerleştirin.
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







